ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ
WORKSHOP για το Λίθο
ΧΑΥΛΙΟΔΟΝΤΑΣ MAMMUTHUS
ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΩΝΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΕΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
LET'S DO IT GREECE
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου διοργανώνει εκδρομή στο "Πάρκο των Δεινοσαύρων" στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο Πάρκο με τους Δεινόσαυρούς, στο Μουσείο των Μαμμούθ και άλλων θηλαστικών, να μπουν σε σπήλαιο και να δουν από κοντά σημαντικά ορυκτά και πετρώματα. Χαρακτηριστικά είδη δεινοσαύρων, όπως ο Τυραννόσαυρος και ο Πτεροδάκτυλος, σε πραγματικές διαστάσεις είναι μερικά από τα εκθέματα του πάρκου των δεινοσαύρων.

Οι επισκέπτες κατευθύνονται σε μία πορεία πάνω σε πλακόστρωτους διαδρόμους και ξύλινες γέφυρες, περνούν λίμνες και τεχνητά ποτάμια και καταρράκτη. Μελετούν την εξέλιξη της ζωής και θαυμάζουν επιπλέον και ελληνικά είδη μεγάλων θηλαστικών, όπως την αρκούδα των σπηλαίων και το μαστόδοντα των Γρεβενών, οι χαυλιόδοντες του οποίου ξεπερνούν τα 5 μέτρα.

Παιδιά και ενήλικες ξεναγούνται στο πάρκο για μιάμιση ώρα, ενώ στη συνέχεια προσφέρεται δωρεάν καφές και αναψυκτικό. Η εκδρομή θα ξεκινήσει στις 09:00 από το χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου, ενώ η επιστροφή θα γίνει περίπου στις 20:00.
Το κόστος συμμετοχής είναι 30 Ευρώ ανά άτομο, ενώ η τιμή για τα παιδιά είναι 20 Ευρώ. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για πολυμελείς οικογένειες του οικογενειακού εισιτηρίου στα 80 Ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται η μεταφορά με λεωφορείο, το εισιτήριο για το Πάρκο δεινοσαύρων και η ξενάγηση, καθώς και η προσφορά καφέ-αναψυκτικού.


Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μέχρι και την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 στο τηλέφωνο 2421036555 (09:00-14:00) ή στο
mail volosmuseum@gmail.com.Πρόγραμμα Εκδρομής

09:00

Αναχώρηση Από το Μουσείο

12:00

Άφιξη στο Πάρκο Δεινοσαύρων - Ξενάγηση

15:00

Άφιξη στη Θεσσαλονίκη - Ελεύθερος Χρόνος

18:00

Αναχώρηση για Βόλο

  

ΑΡΧΙΚΗ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ