υπο την αιγίδα του Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ. uni logo

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Παιδιά
Tο Μουσείο οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με σκοπό να γνωρίσουν τη Φυσική Ιστορία της Ελλάδας και ειδικά της ευρύτερης περιοχής του Βόλου. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για παιδιά  απευθύνονται σε ηλικιακές ομάδες:

Α. παιδιά 4 - 6 ετών

Β. παιδιά 7 - 9 ετών

Γ. παιδιά 10 - 12 ετών

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου έχουν ως στόχο να φέρουν σε επαφή τα παιδιά με θέματα που άπτονται στη Φυσικής Ιστορία του τόπου μας. Στόχος μας είναι τα εκθέματα του Μουσείου να κεντρίσουν τη φαντασία και το ενδιαφέρον τους για τον πλανήτη, την ιστορία της εξέλιξης της ζωής και τις φυσικές διεργασίες με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση τους ως προς τα φυσικά μνημεία.

Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους δημιουργούνται καινούργια τμήματα πρωινά & απογευματινά για τους μικρούς φίλους του Μουσείου.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα ενημερωθείτε στο τηλ. του Μουσείου: 24210 36555 (Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00, καθημερινά – εκτός Δευτέρας). Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου που λειτουργούν καθ' όλη την διάρκεια του έτους είναι:

1) Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους
2) Μικροί Παλαιοντολόγοι
3) Θαλάσσιος Κόσμος
4) Εργαστήρι Πειραμάτων
5) Ο κόσμος των Ζώων
6) Μικροί Σπηλαιολόγοι