υπο την αιγίδα του Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ. uni logo

Tο Μουσείο οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό παιδιά και μεγάλοι να γνωρίσουν τη Φυσική Ιστορία της Ελλάδας και ειδικά της ευρύτερης περιοχής του Βόλου.

 

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων για το Α' Εξάμηνο 2022


 

16 Φεβρουαρίου 2022 | Έναρξη Σεμιναρίου Ορυκτολογίας | Θεωρητικά Μαθήματα και Επισκέψεις σε περιοχές με σημαντικά ορυκτά


11 Μαΐου 2022 | Έναρξη Σεμιναρίου Χαρτογραφίας - Χαρτογράφησης | Θεωρητικές & Πρακτικές Ασκήσεις Χαρτογραφίας


 

Στόχος μας μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις διαλέξεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη δημιουργία του σύμπαντος, το πώς διαμορφώθηκε η γη στο πέρασμα του χρόνου, τους ρόλους των πετρωμάτων και το πώς αυτά επηρεάζουν την εικόνα της.

Επίσης να γνωρίσουν τα ζώα και τα φυτά που υπήρξαν σε περιοχές της Ελλάδας και ειδικά του Βόλου και του Πηλίου και τέλος να ενημερωθούν για την εξέλιξη του ανθρώπου.

Όλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ταξιδέψουν εκατομμύρια χρόνια πίσω, στο γεωλογικό παρελθόν αυτών των περιοχών και να έρθουν σε επαφή με φαινόμενα και διεργασίες που δεν μπορούν άμεσα να παρατηρήσουν. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία, βήμα-βήμα να αποκαλύψουν όλες τις διεργασίες και μεταβολές που έχουν συντελεστεί για τη δημιουργία των σημερινών τοπίων και το πώς αυτές επηρέασαν την ανθρώπινη ύπαρξη.